Hoppning
27 augusti 2016 14:02

Vrieling tar time-out

Flera holländska medier berättar nu att hoppryttaren Jur Vrieling tar en kort time-out från allt tävlande efter spöincidenten på OS som ledde till att han blev diskvalificerad. Vrieling ska också ha blivit hotad på sociala medier.

Vrieling tar time-out
Regerande världsmästaren i lag, Hollands Jur Vrieling, tar en kort time-out efter incidenten på OS då han diskvalificerades på grund av den så kallade blodsregeln.

Det var när hans häst Zirocco Blue VDL stannade under första hoppklassen på OS i Rio de Janeiro som Jur Vrieling använde spöt på ett olämpligt sätt. Senare ska blod och/eller märken ha hittats på hästen och Vrieling blev diskvalificerad från den individuella tävlingen. 

Han har utan omsvep erkänt att han gjorde fel.

I sviterna efter incidenten har Jur Vrieling nu berättat för en lokal tv-kanal att han tar paus från allt tävlande en kortare tid, kanske en månad. Han är besviken på sitt eget agerande i Rio. 

Han berättar också att han har blivit hotad på sociala medier. 
– Några dagars ledighet kommer att bli bra för mig, säger Jur Vrieling. 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden