Krönika
1 mars 14:55

Webbchefen: ”Vakna hästsekt, det skevar lite nu!”

Krönika"Vad är det för spärrar som släpper hos vuxna människor", undrar Ridsports webbchef Lina Nydahl. Den senaste tiden har hon tvingats radera flera inlägg i kommentarsfälten, som bryter mot tidningens regler.

Webbchefen: ”Vakna hästsekt, det skevar lite nu!”
Lina Nydahl, webbchef på Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Att jobba i det konstant brusande digitala flödet på Ridsports plattformar är både inspirerande och kreativt. Ni som är våra följare och läsare bidrar med enormt mycket kunskap, infallsvinklar och konstruktiva samtal – både genom de som förs i kommentarsfält och i andra kanaler. 

Efter vinterns många skandaler inom hästsporten har dock tonläget skruvats upp rejält.

Och – tyvärr även – skruvats åt andra håll. 

Åt håll där vett, sans och respekt helt saknas. Majoriteten av inlägg av den kalibern skrivs sena kvällar, väldigt ofta i samband med helger. Det ligger nära till hands att skylla på alkoholintag, det är ju som bekant någonting som får en hel del människors gränser att suddas ut.

Men är det verkligen så enkelt? Jag har den senaste månaden raderat flera inlägg från välkända ridsportprofiler som upprepade gånger brutit mot våra regler om just vett, etikett och respekt.

Vad är det för spärrar som släpper hos vuxna människor som önskar se de förövare vi skrivit om piskade, fjättrade och till och med dödade? Vad vill vuxna personer uppnå med syrliga kommentar som riktar sig direkt till seriöst satsande juniorryttare som vi precis skrivit om? 

Är det tonen vi vill ha i hästsekten? 

Nej tack, vi på Ridsport är stenhårda, inte på våra plattformar i alla fall.

I ljuset av det förtydligandet känns det extra bra att vi knutit upp flera lysande unga förebilder både som poddare och bloggare. Systrarna Bergåkras ställningstagande kring hästvälfärd tror jag vid det här laget ingen har missat, inte heller vår bloggare Erik Nordströms syn på att vara man i ridsporten. Ni hittar podden här och bloggen här, lyssning och läsning som varmt rekommenderas.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Den publicerades första gången i Ridsport nummer 3/2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden