Hoppning
22 augusti 2016 15:43

Jens Wikström hoppas på ny finalplats i LFC

Till helgen ska de första fem finalisterna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar sållas fram under Champion of the Youngsters på Grevagården. Jens Wickström vill tillbaka till finalen - nu tillsammans med Sir Liberty.

Jens Wikström hoppas på ny finalplats i LFC
Jens Wickström har själv fött upp sexåringen Sir Liberty. Stefan Keturi

Förra året red Jens Wickström finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar på Glimra JPD. Nu vill han till Göteborg och Scandinavium med sin uppfödning Sir Liberty. Det berättas i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge Jumping.

Det första av två kvaltillfällen är nu till helgen på Grevagården utanför Skövde i samband med Champion of the Youngsters. 

En av dem som rider på Grevagården är Jens Wickström, som red sin Glimra JPD i finalen i våras. Nu har han sin egen uppfödningen Sir Liberty (SWB val f 2006 e Liberace-Feliciano).
– Han gjorde inte så mycket som fyraåring, men som femåring började han tävla mer. Vi tog det ändå ganska lugnt och det är nu som 6-åring som han verkligen vuxit i sin kropp och känns starkare. Han var i final i Falsterbo i somras och blev tvåa totalt och han var tvåa i sexårsfinalen på Fjärås. Hans bästa egenskap är att han vill göra så bra han kan hela tiden. Vaken och positiv häst, säger Jens Wikström i pressmeddelandet. 

Jens Wikström tycker att Lövsta Future Challenges Jumping Unga hästars upplägg är bra.
– Gothenburg Horse Show är ju så mycket mer än de där specifika dagarna. Man lägger upp en plan på ett annat sätt när man har en sådan tävling att jobba mot och därigenom får ju hästarna också väldigt bra träning under hela vintern. Själva finalen är väldigt bra upplagd för hästarna, trots att det är i en sådan stor arena med allt vad gäller stämning och publik. Det är jättebra för våra sjuåringar, säger Jens.

Glimra JPD, som Jens red final på förra året har haft en fin utveckling sedan Scandinavium i våras. Både hon och Sir Liberty är uttagna till unghäst-VM i höst.

Lövsta Future Challenges webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden