Fälttävlan
4 november 2015 18:30

Fox-Pitt fortsätter att förbättras

(Uppdaterad) Efter att den brittiska fälttävlansryttaren William Fox-Pitt vaknat upp efter olyckan där han skallskadades förra helgen har han nu kunnat flyttas från intensivvården.

Fox-Pitt fortsätter att förbättras
William Fox-Pitt har vaknat upp efter att ha hållits nedsövd i över en vecka. (Arkivbild)

Det var i samband med ett fall i terrängen på unghäst-VM den 17 oktober som världstrean William Fox-Pitt föll och skadades. Sedan dess har han varit nedsövd och under ständig observation på ett sjukhus i Frankrike. Efter att ha vaknat upp i måndags kunde han andas själv och kommunicera med läkare och sin familj. På Fox-Pitts hemsida beskrevs han  dock som ”fortfarande mycket sjuk” och att det kommer att ta tid för honom att göra ytterligare framsteg i hans läkande.

Uppdatering
British eventing skriver i dag på sin hemsida att Fox-Pitt är kvar på sjukhuset i Frankrike men blivit tillräckligt bra för att kunna flyttas från intensivvården.

Uppdatering 4 november
William är kvar på sjukhuset i Frankrike. Hans tillstånd fortsätter att förbättrras och hans tillfrisknande kommer att ta tid skriver British eventing på sin hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden