Dressyr
3 november 2016 07:19

Wim Ernes har avlidit

Den holländske dressyrkaptenen och internationella domaren Wim Ernes har förlorat kampen mot cancern och avlidit vid en ålder av 58 år.

Wim Ernes har avlidit
Holländske landslagscoachen och internationella dressyrdomaren Wim Ernes har avlidit, 58 år gammal.

Höjdpunkten för Wim Ernes framgångsrika karriär som förbundskapten för det framgångsrika dressyrlandslaget blev förra årets Europamästerskap i Aachen när det blev guld i lag och brons individuellt.

När han 2008 utsågs till 5-stjärnig FEI-domare var han den yngsta någonsin att få det ansvaret, och som domare har han bland annat varit med och dömt på OS 2012 i London, tre världscupfinaler och ett Europamästerskap.

Wim Ernes har också varit inblandad i den holländska aveln, och suttit med i nämnden som bedömt dressyrhingstarna vid bruksproven.

– Wim var en stor hästkarl med ett hjärta för dressyr. Han var också en väldigt noggrann och fokuserad domare som alltid kom med nya idéer för sporten. Vi saknar honom mycket, berättarsäger Frank Kemperman, ordförande i internationella förbundet FEIs dressyrkommitté, till FEI:s webb.

Läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden