30 oktober 2016 15:01
Ridsportplus

”Yajamila blir min andrahäst i vinter”

Henrik von Eckermann gjorde första lite större starten med OS-hästen Yajamila i Jönköpings Grand Prix på Elmia. Han berättar för Ridsport att stoet med det stora hjärtat ska få ta det lite lugnare i vinter.

”Yajamila blir min andrahäst i vinter”
Henrik von Eckermann visade en Yajamila i fin form på Elmia. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Hon har hela tiden gått uppåt och uppåt i klasserna, nu ska hon få ta det lite lugnare över vintern. Visst ska jag ta med henne på tävlingar och så, men inte så att det blir någon press, säger Henrik von Eckermann. 

  Yajamila (SWB sto f 2006 e Lux Z-Daimler uppf Johanne Goldberg äg Karoline Goldberg, Johanne Goldberg) hoppade riktigt, riktigt fint i grundomgången på Elmia. Hon var lite mer avslappnad, lite mer igenom i kroppen än under OS i Rio. Men det blev 1 tidsfel och ingen omhoppning. 
  – Det var nog kanske lika bra. Jag hade gärna ridit omhoppningen men det här var bra för henne, säger Henrik von Eckermann. 

  Gick OS-final
  Yajamila kom nästan från ingenstans och slog sig in i det svenska OS-laget. I Rio tog hon sig hela vägen till OS-final, väl lotsad och matchad av Henrik von Eckermann. Efter det har hon fått ta det lite lungt tills nyligen då hon började göra lite lägre klasser. 1,50-hoppningen i Jönköping är det första lite större hon har gått sedan OS.
  – Det kändes riktigt bra, säger Henrik von Eckermann.
  – Hon hoppade lite mer avpänt nu och jag vill jobba ännu mer på det. Hon har så mycket vilja och hjärta och det är lite det hon hoppar på. Nu behöver hon bli lite starkare i kroppen.

  Inte samma press
  Planen för OS-hästen är att ta det lite lugnare i vinter. Hon kommer att tävla en hel del men inte med samma press som när en OS-plats var i sikte. 
  – Hon får bli min andrahäst ett tag, säger Henrik von Eckermann som nyligen har startat eget efter att ha varit baserad hos tyska världsstjärnan Ludger Beerbaum i många år. 

  Henrik von Eckermann debuterade Mary Lou med 4 fel i världscupen i Helsingfors nyligen. Han var också placerad i världscupens säsongspremiär i Oslo med Hermes de Mariposa.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden