Hoppning
10 februari 05:50

Youngsters pausar – nya arrangörer tar över unghästhelgen

Young Star MastersDet blir unghästtävlingar på Grevagården i Skövde även detta år i augusti – men i ny regi. Arrangörer är samma team som arrangerar Westcoast Equestrian Week.

Youngsters pausar – nya arrangörer tar över unghästhelgen
Hanna Khazrai och Malin Trollnäs Turesson. Foto: Madeleine Lindholm

Sedan 2010 har Hagens Ridsportförening arrangerat Champion of the Youngsters på Grevagården. I år är det i stället Malin Trollnäs Turesson och Hanna Khazrai från Westcoast Equestrian Week som tar över tyglarna för veckan, som fått namnet Young Star Masters.

Det blir en hopptävling för hästar mellan 4 och 7 år, och Young Star Masters har också fått förtroendet att arrangera Lövsta Future Challenge Jumping för de 6-åriga hästarna, med kval till Gothenburg Horse Show.

– Vi tycker det är så roligt att få ha kvar vårt kval på Grevagården, då det varit så uppskattat av såväl ryttare, hästar och teamet kring dem. Lövsta Future Challenge och organisationen bakom Young Star Masters drivs av precis samma mål, att utveckla svensk ridsport, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge i ett pressmeddelande.

Young Star Masters kommer att arrangeras i vecka 34 på Grevagården.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden