Fälttävlan
30 augusti 2015 14:16

Storbritannien regerade på YREM

Det var Storbritanniens show när EM för young rider avgjordes med banhoppning i polska Strzegom på söndagen. Bästa svensk blev Erika Sjöström med en 18:e plats. Sverige blev fyra i lagtävlingen.

Storbritannien regerade på YREM
Louise Hiort af Ornäs ingick i det svenska laget på EM i fälttävlan för young rider.

Den avslutande banhoppningen i det tvåstjärniga mästerskapet ändrade inte så mycket i resultatlistorna. Bommarna rullade dock en hel del för de svenska ekipagen. Allra bäst lyckades Erika Sjöström med Hakunamatata. Ekipaget fick ett nedslag vilket lyfte det några placeringar till 18:e plats i det 58 ekipage stora startfältet. 

Ebba Adnervik och Costello var bästa svenska ekipage med en åttonde plats efter dressyr och terräng. Tre nedslag i hoppningen förpassade dock ekipaget till en 20:e plats i den totala sammanställningen. Anna Almström och Robini fick två nedslag och slutade på 29:e plats medan det blev fem nedslag och en 44:e plats för Louise Hiort av Ornäs med First Lady.

Storbritannien tog hand om guldet genom Will Furlong och Livingstone som har lett tävlingen från början till slut. Det blev även brittiskt på silverplatsen och fjärdeplatsen. 

Storbritannien vann också guldet i lagtävlingen, Tyskland tog silver och Irland brons. Sverige behöll den fjärdeplats det svenska laget låg på efter terrängen på lördagen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden