Sverige
2 februari 2019 10:57

Ytterligare två stall drabbade av EHV-1

UppdateradDet fruktade viruset tvingar fler anläggningar att vidta åtgärder. Ett stall i Skåne har fått stänga och ett stall i Uppland har fått isolera ett av sina stall efter att provsvaren visat på EHV-1.

Ytterligare två stall drabbade av EHV-1
Ytterligare två stall har fått vidta åtgärder efter att EVH-1 konstaterats (bilden har inget samband med texten). Foto: Ann-Sofi Hjärn

Ridsport har tidigare skrivit om Skånsta Ridklubb där EHV-1 i eurologisk form har drabbat klubben hårt med flera sjuka hästar och ett dödsfall (läs mer här). Nu rapporterar fler anläggningar om att de fått vidta åtgärder efter att EHV-1 konstaterats på respektive anläggning.

Ett stall i Sjöbo kommun i Skåne meddelade under fredagen på sociala medier att en häst i stallet bär på EHV-1. Hela anläggningen stängs till stallet fått mer information av länsveterinären.

En ridklubb i Älvekarleby i Uppland meddelar att en provtagning av EHV-1 har gett positivt svar, detta ska dock inte vara den neurologiska formen av viruset och hästarna uppges vara feberfria och må bra. Stallet med smittan är isolerat, meddelar ridklubben på sociala medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden