Ponny
4 augusti 2013 16:08

Zabine är svensk mästare

Felfri inledning, fyra fel i den andra klassen och felfri avslutning. Det var vägen till SM-guld i kategori C för Zabine Svensson och Sputnik.

Zabine är svensk mästare
Zabine Svensson är årets svenska mästare i kategori C. Roland Thunholm

Det blev nervös väntan för Zabine Svensson och Sputnik (val f -01 e Jesper RW48-Wuzo xx, uppf A Pettersson) efter nollan i finalens 1,20-hoppning. Det fanns tre ekipage kvar som samtliga kunde lura henne på medalj. De föll dock bort en efter en och till slut var SM-guldet i hamn utan omhoppning för paret från Trosa-Vagnhärads Ridklubb.

– Detta vågade jag aldrig tro efter vår rivning i den andra SM-klassen. Min ponny är väldigt allround. Förra helgen tävlade vi en lätt klass i fälttävlan. Både jag och min syster kommer att fortsätta tävla honom, berättade Zabine som även har SM-guld i galopp och vunnit skandinaviskt mästerskap i galopp med Sputnik.
 
Det krävdes däremot ett avgörande för att få fram silver- och bronsmedaljörerna. Tre om två medaljer och en ryttare skulle därmed hamna utanför medaljtrion. Samtliga nollade i omhoppningen med bäst tid för Tom Svitzer/Snow Flake, Flyinge RF, och brons till Julia Magnusson, Sydslättens RF, med The Lovely Boy.

Resultat

Läs mer

Jörgen Ottosson/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden