Sport
21 februari 2017 23:17

Zumba-feber i Scandinavium

De fräcka 6-åriga hopphästarna såg länge ut att få en Crusador Ice i topp på urpremiären på SWB Trophy i Scandinavium. Men sedan kom virvelvinden Zumba in och satte in en hov före, Hennes ryttare Caroline Persson var kvällens mesta hoppvinnare. (uppdaterad med fler bilder)

Zumba-feber i Scandinavium
Så hör glad blir Caroline Persson när hon plockade hem urpremiären för 6-åringar i SWB Trophy, prisutdelare Per Åberg ordförande i Swede Horse. Seger med Zumba och fin placering med Dundra.

SWB Trophy med 6-årsfinal reds med en omhoppning efter en grundomgång på tio hinder med 12 språng. Maria Alfredssons bana var inbjudande och inte så utmanande för de 16 startande, den gav precis som önskvärt, flera felfria till omhoppningen. 

Med tre inledande felfria rundor, bland annat av Crusador Ice (SWB f – 11 e Cabachon- Corland , uppf Thina Stigsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB) som ska gå bruksprov i nästa vecka, började 6-årsklassen positivt.

Crusador Ice, med samma mamma som Meredeith Michaels Beerbaums topphäst Fibonacci

Ytterligare en nolla kom med Viktory (SWB f -10 e Vivaldi K-Quattro, uppf Anita Rostner, äg Tullstorp Dressage Stable) riden av Elin Sjögren. Han såldes på elitfölauktionen till Jan Brink som idag har både hopp- och dressyrhästar här i finalerna.

Att klassen inte var en stilbedömning blev tydligt på några av ekipagen, även nyblivna 6-åringar kan spänna till i en ny miljö och hoppa kråka. Majoriteten klarade Scandinavium utan att klippa med öronen. 

Nio ekipage klarade sig felfritt igenom och gick vidare till omhoppningen med sex hinder och sju språng.

Stephanie Holmén inledde med en smidig och snabb Crusador Ice, de nollade och ladde tidspress på övriga åtta genom tiden 28.30 sekunder. Det höll även om Caroline Persson och fräcka Dundra försökte gena över en palmdekoration.

Flera följde efter, klarade att nolla men ingen var ens i närheten av tiden. Ingen matchade den fina jämna rytm som Crusador Ice höll förrän superduon Iggy Pop (SWB f – 11 e Chairman La Silla – Cortus, uppf Sörsjö Ridcenter AB,  äg Anna Lidberg Groth & Robert Lidberg) och Sandra Carlsson matchade tiden, men bara nästan.

Iggy Pop

Det krävdes en Zumba (SWB f -11 e Chairman La Silla – Feliciano, uppf Möllerup Hästavel AB, äg Erland Törnqvist) och ännu en satsning från Caroline Persson för att slå tiden. Utan att ge bort en enda millimeter på banan klippte de till med 27,42 sekunder och det hördes ett glädjetjut från banan som kanske räckte ända hem till Zumbas uppfödare utanför Abbekås.

Gladast i arenan Caroline och Zumba

Resultat

Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden