Sport
8 juli 2016 14:21

Zumba hoppade hem 5-årssegern

Att hon dansade hem segern är nog en överdrift – det var snarare finfin hoppning som SWB-stoet Zumba (32) levererade i finalen av 5-årschampionatet. Med Caroline Persson i sadeln blev det seger före två hästar ridna av Stephanie Holmén.

Zumba hoppade hem 5-årssegern
Falsterbos bästa 5-åring Zumba tog täten med Caroline Persson. Photographer Roland Thunholm

Möllerup med Gunhild och Hans-Göran Persson ligger bakom många namnkunniga hästar och nu har en ny ung stjärna trätt fram. Zumba (32) (SWB, e Chairman La Silla-Feliciano) reds till seger i Folksam Scandinavian Open för 5-åringar av Caroline Persson som äger stoet ihop med Erland Thörnqvist.

– Jag köpte henne för 1,5 år sedan. Jag såg henne i stallgången och det var kärlek direkt, säger Caroline som arbetar med hästar på heltid och nu lämnar FHS 80 000 kronor rikare utöver äran.

24 framkvalade 5-åringar startade finalen. Även om de har bevisat att de är väl förberedda genom att ta sig hela vägen hit var flera måhända möra efter sitt livs stora äventyr i form av de tidigare semifinalerna. Därtill var 1,25-banan något att bita i och var enligt flera ryttare det största som deras 5-åringar hade ställts inför. Såväl hinder ett och två som de tre sista hindren skördade en hel del fel. Inte minst tredje hindret från slutet, tillika första hindret under huvudläktarens tak, orsakade huvudbry och nedslag.


Mot seger. Foto: Roland Thunholm

Utöver Zumba och Caroline klarade två till ekipage grundomgången. Stephanie Holmén red både Balouca (DWB, e Baloubet de Rouet-Parco, uppf  Preben Grönbäck) och Birgitta Jonassons SWB-uppfödning Sienna SN (F2)  (e Bravour-Canto, uppf , äg WEG Horses & Grevlunda) till felfritt. I omhoppningen blev det ännu en nolla för Balouca och det räckte till silverplatsen. Stephanie och Sienna SN gjorde ett bra försök att få till en vinnartid som sista ekipage ut, men det blev ett nedslag på vägen och tredje plats.                     

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden