Avelsnyheter
1 november 2013 13:58

Dags för råd om hingstar

Under november månad håller Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, sina rådgivande bedömningar för unga hingstar. Syftet är att ge hingstägare råd om en eventuell satsning mot bruksprov.

De rådgivande bedömningarna är öppna för hingstar födda mellan 2009 och 2012. I mån av plats kan även äldre hingstar med tävlingsmeriter få vara med.

ASVH berättar på sin hemsida att upplägget vid bedömningen är ungefär densamma som vid 3-årstest. Hingstarna visas i lösgalopp och löshoppning. De blir också exteriörbedömda och hingstar som är tre år eller äldre ska visas ridna. Härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.

I år hålls rådgivande bedömningar tillsammans med naturbruksgymnasier på tre platser. Det är på Strömsholm den 19 november, på Vreta den 20 november och Bollerup den 21 november.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden