Dressyr
11 maj 10:44

Bekräftad hotbild mot SM i dressyr

PolisnärvaroVid SM i dressyr på Grevagården har man ett förhöjt säkerhetstänk och poliser finns på plats. På fredagen inkom en bekräftad hotbild mot evenemanget.

Bekräftad hotbild mot SM i dressyr
Polisen kommer att finnas på plats under alla tävlingsdagarna på SM. Foto: Kim C Lundin

Ridsport har tidigare rapporterat att poliser finns på plats vid SM i dressyr som pågår på Grevagården utanför Skövde.

– Vi har valt att öka på vår säkerhet mer än vi haft på tidigare arrangemang. Poliserna är här för att strosa runt och prata med er. Ni får gärna prata med dem, eftersom polisen rekryterar nya poliser, sade Cecilia Angshed, tävlingsledare på ett informationsmöte för ryttarna under torsdagen.

Under torsdagen fanns inga uppgifter om någon hotbild, men nu rapporterar Sveriges Radio att ett hot kom in under fredagen.
– Det har kommit in en hotbild som vi har fått reda på här under dagen som vi nu hanterar, säger tävlingsledare Cecilia Angshed till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

I radioinslaget berättar hon vidare att det pågått diskussioner inom ridsporten och dressyren och att man därför valt att ha ett höjt säkerhetsläge för att kunna ordna ett bra evenemang för både tävlande och publik.

Säkerheten skärps även genom att alla som går in i stallen ska ha band.

Lyssna på radioinslaget nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden