Figaro R till USA

Avelsnyheter  Gränsbo Stuteri har sålt sin hingst Figaro R 1085 till USA. Hingsten med det fantastiska temperamentet har kommit fram till New York och står nu i karantän. Före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet.

Köpare till Figaro R 1085 (Hann f- 01 e Friendship-Feiner Stern, uppf Michael Schenk) är Brady Equestrian Center med Margo Brady. Ny adress för Figaro R blir Downer i delstaten Minnesota. Om namnet Brady Equestrian känns bekant så är det inte så konstigt. Stuteriet var hem åt Bernstein-sonen Bayron 885 född 1990 och uppfödd av Ester och Karl-Erik Jönsson som även fött upp Bernstein själv. Bayron själv dog hösten 2013 och Margo Brady har letat hingst ett tag.

Figaro R har 425 registrerade avkommor i Sverige där över 100 tävlar redan. Hans avelsvärde i dressyr ligger på 129 och före jul godkändes Figaro R för avel i Hannoveranerförbundet. Diskussionerna med Margo Brady började för flera månader sedan och affären blev klar ett bra tag före jul men då gick det inte att skeppa över Figaro för karantän.

- Hingstar står en månad i karantän i USA och alla helger gjorde att det först nu gick att få en vettig införsel. Det blir väldigt tomt, Figaro R hade ett underbart temperament och var den goaste hingst man kan tänka sig, berättar Ingmar Runesson från Stuteri Gränsbo, Figaros hem sedan mer än tio år.

  • Annons