Världen
26 januari 2012 08:50

Vanvård av ponnyer gav fem års fängelse

Ponnyerna fick ingen tillsyn på flera dagar. När en av dem obducerades innehöll magen bara sand. I måndags dömdes ponnyernas ägare till fem års fängelse.

Det var i Storbritannien som den tragiska händelsen inträffade i december 2010. Horsetalk skriver att den nu dömda kvinnan hade sex ponnyer på sin gård. Endast tre av dem överlevde efter att ha varit utan tillsyn i flera dagar.

När representanter för myndigheterna kom till gården möttes de av en hemsk syn. Bland annat hade en av de  utmärglade ponnyerna kollapsat. Ponnyn avlivades direkt för att slippa lida, obduktion visade att hon inte hade några foderrester i magen – enbart sand. Ponnyerna stod i gödsel och urin i stallet utan mat och vatten. De var dessutom kraftigt infekterade av parasiter. 

Övriga fem ponnyer omhändertogs direkt, ytterligare två av dem var i så dåligt skick att de avlivades några dagar senare. 

I måndags dömdes kvinnan av brittisk domstol till fem års fängelse. De tre överlevande ponnyerna har återhämtat sig och ska få nya hem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden