Distansritt
25 augusti 2012 20:55

VM i distansritt har startat

(Uppdaterad 20:55) Klockan 06:00 svensk tid på lördagsmorgonen startade VM i distansritt 160 km på Euston Hall utanför Thetford i Suffolk, England.

Det var 147 ekipage från 40 nationer som gav sig iväg på första sträckans 29 km som täten red på 24,39 km/tim. Alla fem svenska ekipage kom till start men Bomb Jack/Cecilia Hellesen Hansen går utanför laget.

I vetgate 1 var regerande världsmästarna Nobby/Maria Alvarez Ponton först in följt av flera ekipage från Förenade Arabemiraten, Qatar och Bahrain. De svenska ekipagen ligger en bit bakom i den stora utdragna tätklungan med Dahle/Annelie Eriksson och Power/Maria Hagman-Eriksson längst fram bland svenskarna. Klockan 11:00 öser regnet ned och det är cirka 16 plusgrader vilket troligen gör banan hal och sänker tempot.

VM-loppet går att följa (med vissa reprisavbrott) på FEI webb-tv (VM ska kunna ses gratis). Maria och Power har nummer 135, men tyvärr finns ingen startlista eller resultatrapportering utan man får titta efter de gula/blå landslagskläderna och dito huvudlagen. Power, Bomb Jack ox och Baron Grey Star ox är skimmlar medan Zinner ox och Dahle ox är bruna.

Uppdatering
Enligt uppgift klarade sig Maria Hagman-Eriksson/Power inte genom vetgate 4 och har uteslutits.

Uppdatering 19:55
De första ekipagen har gått i mål och det blev en individuell trippel till Förenade Arabemiraten. Allra först över mållinjen var emiren av Dubai HH Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum och hästen Madji du Pont. 

I skrivande stund finns fortfarande svenska ekipage kvar på banan. För tillfället är Anneli Eriksson bäst placerad på en 29:e plats.

Uppdatering 20:55
På grund av ett kraftigt oväder och blixtnedslag i målområdet har VM-tävlingen avbrutits. Det finns fortfarande ekipage kvar på banan, varav två är svenska, och arrangören jobbar nu för fullt med att få in samtliga ekipage på bästa sätt. Ingen häst eller människa har rapporterats skadad. Ovädret har också orsakat strömavbrott och kommunikationsstörningar och vidare information kommer troligtvis inte förrän imorgon. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden