Johan Ifverson med segerchecken, segrande Bonheur med Mia Runesson hålls av Per Runesson.
Johan Ifverson med segerchecken, segrande Bonheur med Mia Runesson hålls av Per Runesson.
Foto: Lars Nickesson

Svenskfött i topp

Dressyr  Det blev svenskfött i topp vid de 3-åriga dressyrhästarnas finalomgång. Maria Barreus valack Bonheur och Mia Runesson som visade dagens bästa trav (9,0) och galopp (9,2) var ohotad i topp.

Bakom Bonheur (e Bocelli-Fürst Heinrich, uppf Mibe byggnads AB) var det valacker även på andra och tredje plats. Final Cut (e Fürst Romancier-Dormello) en självbärig avspänd häst med tre jämna gångarter, med Sandra Sterntorp i sadeln, gav även andraplatsen till familjen Ifverson/Barreus.

Trean Revolution (Skovens Rafael-Fürst Heinrich) hade startfältets bästa skritt (8,7). Född hos Lena Nyström, sedan föltiden ägd av Mats Fredén samt framtagen och visad av Anna Svanberg. Stella Nova (e Don Romantic-Hohenstein), uppfödd och ägd av Margareta Törnebrant och riden av Rebecca Mauleon, blev bästa SWB-sto och fyra i det tio hästar stora startfältet. 

I domarpanelen satt Dieter Schüle, Lars Andersson och Elisabeth Lundholm.

Resultat