Dressyr
15 mars 2013 12:13

Holländskt i topp i Grand Prix

Dressyrens Grand Prix, där 17 ekipage fanns anmälda i säsongens sista världscupkval i holländska 's-Hertogenbosch, är nu klar. Två svenskar fanns i startfältet, Patrik Kittel och Kristian von Krusenstierna, som slutade fyra och tia.

Holländskt i topp i Grand Prix
Patrik Kittel och Scandic slutade fyra i Grand Prix. Eventing Photo

Adelinde Cornelissen levererade en fin ritt som var väldigt nära att ta sig upp till 80 procent. Med Jerich Parzival fick holländskan dock nöja sig med 79,957 procent, som dock räckte till seger. Bäst betalt fick ekipaget för piaff, övergångar mellan piaff och passage, byten i vartannat, samt bytena i varje som gav en tia från den tyska domaren.

Cornelissen hotades av landslagskollegan Edward Gal och Glock’s Undercover, som med bland annat en tia för en piaff var i fin form och sattes som etta av två av de fem domarna. Men Gal fick nöja sig med andraplatsen på 78,617 procent, före Isabell Werth.
Kittel slutade fyra, Kristian von Krusenstierna tia.

Uppdatering 12.18
Kittel och Scandic inledde inte på bästa sätt – den första ökade traven fick som högst 6,5 i betyg av domarna – men visade sedan upp piaff och passage som belönades med nior. Med 5,5 och 6:or för den samlade skritten blev det dock inga superprocent, även om 75,234 procent räcker till en andraplats efter tyska Isabell Werth/Don Johnson i nuläget.
Två ekipage återstår, hemmahoppen Adelinde Cornelissen och Edward Gal.

Uppdatering 10.40
Holländska Stephanie Peters tog över ledningen med Unlimited, med 71,617 procent. Krusenstierna ligger trea.

Uppdatering 10.10
Kristian von Krusenstierna och Biggles 1015 visade upp ett jämnt program där domarna använde sig av betyg 6-8. Bäst betalt, genom åttor, fick ekipaget bland annat för en vänsterpiruett, samlad och ökad galopp samt övergångar mellan piaff och passage. 69,191 procent räcker till en andraplats i nuläget, efter hemmaryttaren Laurens van Lieren/Hexagon’s Wellnetta på 70,043 procent.

De 15 bästa går vidare till lördagens Grand Prix Kür, där det rids om de sista, åtråvärda världscuppoängen som avgör vilka ekipage som går till final i Scandinavium.
Hemmaryttarna Imke Schellekens Bartels och Hans Peter Minderhoud kom inte till start i dagens Grand Prix.

Resultat

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden