Dressyr
2 september 2017 13:54

Jeanna Högberg på pallen i världscupen i Tallin

Världscupen i Tallin blev en framgång för Jeanna Högberg. Det började bra placeringsmässigt redan i GP:n och följdes upp med en ännu bättre placering i küren.

Jeanna Högberg på pallen i världscupen i Tallin
Dubbelt upp på pallen.

Världscupdressyren i Tallin, tillhörande den centraleuropeiska ligan, går på tävlingen Jumping Tallin. Utöver domare Gustaf Svalling finns blott två svenskar på plats: Jeanna Högberg och Per Duvefelt.

Bäst har det gått för den förstnämnda. Jeanna och Duendecillo P (hingst, f 2004, e Don Romantic-Midt-West Ibi-Light, uppf Anne Niemi)  blev trea på 65,3 procent i Grand Prix. I dagens kür hade två av domarna ekipaget som vinnare och med 70,605 blev det en andraplats. Vann bland de sex ekipagen gjorde Vitrysslands Hanna Karasiova med Zodiak.

Per Duvefelt och Edvin (SWB, val f 1999, e Tip-Top–Amiral, uppf Margareta Larsson)  var placerade femma i båda klasserna, med 62,680 i GP och 66,645 i küren.

Den 18 oktober kickar den västeuropeiska ligan i världscupdressyren igång i Herning. Omgång åtta går i Göteborg i februari.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden