Dressyr
18 februari 17:10

Patrik Kittel fortsätter leda världscupen: ”Stolt och glad”

InternationelltOm publiken hade fått bestämma hade han vunnit. Nu blev det i stället en andraplats i söndagens världscupkür för Patrik Kittel som därmed fortsätter att leda den västeuropeiska ligan. "Jag är väldigt nöjd," säger han.

Patrik Kittel fortsätter leda världscupen: ”Stolt och glad”
Patrik Kittel och Forever Young på väg mot en andraplats i Neumünster. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Forever Young HRH (Westf sto f -12 e Fürst Fugger-Don Bosco, uppf Jörn Heinrich Hormann, äg Patrik Kittel och Arlette Jasper-Kohl) och Patrik Kittel blev knappt slagna av Nederländernas Emmelie Scholtens och Indian Rock när det reds världscupkür i tyska Neumünster på söndagens förmiddag.

Däremot så hade det svenska ekipaget vunnit om publiken hade fått bestämma via sin bedömning.
– Det är jättekul och vi fick högsta poäng av publiken på deras betygsättning, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet.

”Min häst har verkligen gått super”

Domarna gav det svenska ekipaget 81,145 procent, vilket var 0,4 procent efter vinnaren.
– Jag är väldigt nöjd med helgen, det var ju nära segern och det är klart att jag vill ju alltid vinna men jag tycker att min häst har verkligen gått super. Neumünster är en otroligt rolig tävling men det är inte så enkelt, publiken sitter väldigt nära och det är väldigt högt tryck.

Känsliga Forever Young klarade miljön fint och gjorde flera bra saker i programmet.
– Trots att hon var lite på spänn lyssnade hon verkligen på mig och gjorde det hon skulle. Så jag är väldigt stolt och glad, nu är det hem och äta pizza ikväll och ta det lite lugnt med familjen.

För Patrik Kittel var detta hans femte pallplats i världscupen den här säsongen. De tidigare två har tagits med Bonamour och två med Touchdown.

Ökat sin ledning

Patrik Kittel har därmed utökat sin ledning i den västeuropeiska ligan, där tyske Mattias Alexander Rath nu kliver upp på en andraplats medan danska Nanna Skodborg Merrald ligger trea.

Två deltävlingar återstår nu innan finalen i mitten av april. Nästa deltävling rids nästa helg i Scandinavium, men dit kommer inte Patrik Kittel.

Resultat
Aktuell ställning, världscupens västeuropeiska liga

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden