Sport
10 juli 2016 08:37

Knökfullt med klokskap

På temat bubbel, babbel och unghästbryderier höll Agria frukostseminarium med en panel som talade klarspråk om unghästträning och vad de söker hos blivande OS-stjärnor. Se film från den populära träffen och hör vad experterna anser.

Knökfullt med klokskap
Stefan Fur intervjuar från vänster Irma Karlsson, Björne Carlsson, Mads Hendeliowitz, Kyra Kyrklund och Bo Jenå. Kim C Lundin kim@witnet.se

Lördag morgon arrangerade Agria ett frukostseminarium med en hyperaktuell panel bestående av dressyrprofessorn Kyra Kyrklund, förbundskaptenen Bo Jenå, dressyresset Mads Hendeliowitz, hopptränaren och banbyggaren Björne Carlsson samt unga hoppryttaren Irma Karlsson – diskuterade unghästar & utbildning.

Det var mäkta populärt, mässtältet var ”knökfullt” och folk köade i entrén för att höra panelen svara på frågorna ställda av moderatorn Stefan Fur.

De handlade om högaktuella ämnen som är hästarna för känsliga idag, ska man hoppa varje dag, måste unghästen gå i Falsterbo och andra brännande ämnen.  

Irma Karlsson, ung men redan rutinerad och med en härlig inställning till sport och unga hopphästar gav balanserade svar på hur man bygger matchar och styrka. 

Mads Hendeliowitz, mitt i striden om en reservplats till OS, betonade vikten av att bygga kondition och styrka på dressyrhästar.
– Ut och galoppera, bygg flås, det behövs, menade han.

Ta del av hela seminariet i de här filmklippen

Del 1 Irma Karlsson och Björne Carlsson

Del 2 Mads Hendeliowitz, Kyra Kyrklund och Bo Jenå

Filmer från Agria

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden