Sport
8 juli 2017 13:44

Kajsa Björe första vinnaren på FHS 2017

Ņrets Falsterbo Horse Show har fått sin första vinnare. Kajsa Björe, som tävlar dubbelt upp i Falsterbo, segrade i Amatörtourens första semifinal.

Kajsa Björe första vinnaren på FHS 2017
Kajsa Björe och Little Grace var oslagbara. (Foto: Roland Thunholm)

Det var 67 inkvalade ekipage till start i den första semifinalen av Krafft The Tour of Amateurs för ryttare som de senaste åren inte har varit placerade i 1,40 och/eller startat 1,45 eller högre.

36 av dem inledde Falsterboäventyret felfritt över 1,20-banan. I omhoppningen var rutinerade Kajsa Björe med Little Grace (SWB, sto, f 2004, e Casa Grande-Quite Easy, uppf Lottie Tham) oslagbara och tog segern med nära tre sekunders marginal.

Att det skulle bli så stor marginal trodde Kajsa inte. Hon hade inte sett de andras omhoppningar och satsade på sitt eget race.
– Jag red så fort som jag kände att jag kunde göra, säger Kajsa.

Det bar till seger och under resten av lördagen laddar hon om inför morgondagens andra semifinal. Därtill ska hon ägna dagen åt sin ponny Bright Eyes, som ska gå ponnyernas Grand Prix i Falsterbo. De tävlar onsdag och torsdag, men Bright Eyes fick följa med redan nu till Skåne. Kajsa har alltså flera dagars tävling i Falsterbo framför sig.
– Det känns väldigt skönt att det började så bra, säger  vinnaren.

Isabelle Franzetti/Dirty Cam JW och Kajsa Ryder/Bäckatorps Amazing Playboy kom tvåa respektive trea i tourens första semifinal.

I morgon hoppar ryttarna en andra semifinal på 1,25 och därefter får de 20 bästa efter de två semifinalerna hoppa vidare på onsdag i den stora finalen.


Kajsa inledde FHS med seger och ärevarv.


Isabelle knep andraplatsen. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden