Dressyr
19 juni 2014 14:00

Sverige på tredje plats

Sverige blev trea i nationstävlingen som avgjordes i Grand Prix på torsdagen vid helgens femstjärniga dressyrrunda i holländska Rotterdam.

Sverige på tredje plats
Holland kom till start med ett tänkbart VM-lag och vann klart den tredje tävlingen i FEI Nations Cup™ Dressage 2014 i Rotterdam. Fr v: Edward Gal, Hans-Peter Minderhoud, Adelinde Cornelissen och Danielle Heijkoop. Hippo Foto

Att Holland vann med sina stjärnor Jerich Parzival N.O.P och Glock´s Undercover N.O.P under Adelinde Cornelissen och Edward Gal i spetsen var inte precis oväntat. Alla i hemmalaget gjorde bättre resultat än bästa svensk och det totala holländska resultatet skrevs till 79,74 procent.

Steget till närmast följande Danmark blev 9,8 procentenheter. Mellan Danmark och Sverige var det desto jämnare med 69,927 för Danmark och 69,727 procent för Sverige. Sju nationer medverkade.

Minna Telde blev bästa svensk med 73,04 för Santana 1111, Cecilia Andrén Dorselius och Lennox hade 68,92, Kristian von Krusenstierna/Biggles 1015 samlade ihop till 67,22 och Jennie Larsson fick 65,94 med Zircoon Spring Flower.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden