Fälttävlan
12 augusti 2012 19:00

Tyska guld på Ribersborg

Historien från OS i London upprepar sig. Men nu var det Tysklands ungdomar som gjorde det. Landet tog hand om både lagguld och det individuella guldet när EM för unga ryttare i fälttävlan avgjordes i Malmö på söndagen.

Tyska guld på Ribersborg
Tyskland vann nationstävlingen.

Det var en spännande och utslagsgivande banhoppning som avslutade mästerskapet på stranden Ribersborg i Malmö. Det var framförallt trekombinationen som gav utslag. I lagtävlingen drog Tyskland i från och kunde vinna stort över Irland som tog silver och Frankrike på bronsplatsen. 

I den individuella tävlingen höll Pia Münker undan tillsammans med familjeuppfödningen Louis M (val f 2005 e Lissabon-Abanos). Hon hade råd att riva två hinder – och det var precis vad hon gjorde.
– Jag är så stolt över mitt lag och min häst. Jag har haft fantastiska dagar här i Malmö, säger hon.

Segermarginalen ned till silvermedaljören Eleonora Boschi/Hotchkiss Mc Manus, Italien, var endast 0,3 straff. Bronset gick till Storbritanniens Dani Evans med Raphael II.

Svenska ryttaren Ellen Svennerstål, 20, med Southway slutade på 30:e plats efter två nedslag och lite tidsfel.
– Jag är inte nöjd med resultatet. Nu ska jag åka hem och analysera det här och se vad jag kan göra bättre. Sedan hoppas jag kunna rida ett nytt EM för unga ryttare nästa år, säger hon.  

Ida Brönmark Riex med Eligius Key fick två nedslag och slutade 25:a.
– Jag är inte heller nöjd med resultatet, men jag är nöjd med att få ha varit här. Jag har lärt mig mycket för framtiden, säger 21-åringen som gör sitt sista år som ung ryttare.  

Endast fem ekipage nollade hoppningen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden