Fälttävlan
8 november 2016 05:30

Två månaders avstängning för gula kort

En amerikanska fälttävlansryttare fick två varningar av FEI vid den 1-stjärniga tävlingen i Lexington, USA, och stängs därför av i två månader.

Två månaders avstängning för gula kort
En amerikansk fälttävlansryttare drog på sig två gula kort vid samma tävling, och stängs av i två månader.

Den ryttare som får två varningar – gula kort – under en 12-månadersperiod stängs automatiskt av i två månader från alla tävlingar.

Vid en tävling i Lexington sista helgen i oktober lyckades en 27-årig ryttare dra på sig två varningar samma helg. Först för att hon spänt nosgrimman för hårt på sin ena häst och sedan för att flera gånger ha slagit sin andra häst i huvudet efter terrängritten.

Tävlingsledaren Christian Landholt berättar för The Chronicle of the Horse att chefs-stewarden på platsen hade bett ryttaren att spänna upp nosgrimman ett hål redan under framridningen då den var för hårt spänd. Men vid utrustningskontrollen efter ritten var nosgrimman fortfarande lika hårt spänd och hästen hade märken på nosryggen, därför fick ryttaren en varning.

I det andra fallet slog hon sin häst i huvudet två gånger efter att hon ridit klart terrängen och suttit av. Enligt tävlingsledaren som ett bevis på missnöje över en dålig ritt. Ryttaren själv menar att hästen var så uppspelt efter terrängen att den höll på att gå över både henne och andra i närheten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden