Hoppning
12 juni 2016 13:23

SWB-sto vann penningstinn GP

SWB-stoet Märtha Louise, uppfödd av Ola Petterson och Karl-Henrik Heimdahl, har nått en ny milstolpe. På klassiska Spruce Meadows blev det seger i Grand Prix 1,60 med 500 000 dollar i prispotten.

SWB-sto vann penningstinn GP
Märtha Louise var bäst i $500 000-GP i Kanada.

Märtha Louise (SWB, stof, f 2004, e Maloubet de Pleville-Wolfgang, äg Susan & Ariel Grange) som internationellt får klara sig utan ”ä” i namnet, briljerar på andra sidan Atlanten.  Vid kanadensiska Spruce Meadows slog Ola Pettersons och Karl-Henrik Heimdahls uppfödning till med seger i Grand Prix 1,60 tillsammans med sin irländska ryttare Conor Swail. En handfull av 33 ekipage gick till omhoppning där den svensk-irländska duon startade sist och var snabbast.
– Ärligt talat så är jag överlycklig. (…) Hon glänste verkligen idag. Det är trevligt ibland när du får lite av en överraskning. Jag antar att Märtha Louise kommer hit och älskar den här arenan. Hon var fantastisk och fenomenal idag, säger Swail i ett pressmeddelande och konstaterar att han inte riktigt förväntade sig det här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden