Hoppning
3 november 2013 22:07

RGB GP-tvåa och MBJ fyra

Söndagens femstjärniga Longines Grand Prix på 1,60-höjder i franska Lyon blev en fin svensk styrkedemonstration med Rolf-Göran Bengtsson på andra plats och Malin Baryard Johnsson på fjärde.

Malin hade det mindre trevliga nöjet att inleda omhoppningen, dit 13 ekipage tagit sig efter grundomgången. Med en ny klockren nolla för H&M Tornesch 1042 talade hon dock direkt om vad övriga måste göra för att bli bättre.

Sergio Alvarez Moya, visade att det gick genom att som fjärde ryttare vara två sekunder bättre på Carlo 273. Det höll över fyra förföljare innan Rolf-Göran förbättrade tiden med ytterligare en halv sekund på Casall Ask.

Det såg också ut att bli Sverige som etta och trea men holländaren Maikel van der Vleuten ville annat. Som sista ryttare i avgörandet visste han precis vad som krävdes och klarade också  att med VDL Groep Verdi (hingst f -02 e Quidam de Revel-Landgraf) bli 0,77 sekund bättre än Rolf-Göran.

Ett sammandrag visas i Eurosport kl 18.00.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden