Hoppning
2 januari 2014 15:58

Filip Ågren till YOG i Kina

Filip Ņgren, 17-åring från Karlstad och en av landets mest lovande yngre hoppryttare, är uttagen av Sveriges Olympiska Kommitté att rida Youth Olympics Games i Nanjing, Kina, den 16-28 augusti 2014.

Filip Ågren till YOG i Kina
Filip Ågren är uttagen till ungdoms-OS 2014 i Kina. Foto: Annika Karlbom

Ungdomarnas sommar-OS arrangeras för andra gången i den  Internationella Olympiska Kommitténs regi. Årets värdstad är miljonstaden Nanjing i östra Kina.

Filip Ågren får chansen tack vare sin fjärdeplats med den familjeuppfödda Cardina vid fjolårets junior-EM i Vejer de la Frontera, Spanien. Han är en av fem ryttare från Europa som åker till ungdoms-OS som även innehåller en laghoppning.

– Jag fick veta i somras att det var ett ungdoms-OS på gång 2014. Sedan har jag inte tänkt så mycket mer på det och blev så klart glatt överraskad och jätteglad när jag var uttagen. Vi får inte ta med egna hästar utan kommer att rida på lånade hästar som lottas ut på ryttarna. Fyra ryttare ska rida i Europalaget så jag hoppas på turen att få en bra häst, säger Filip till Ridsport under ett hästbyte vid torsdagens träning för Pether Markne.

En ny spännande säsong är alltså på gång för talangen från Karlstad. Ungdoms-OS blir självklart jättestort men närmast väntar SM och Göteborg Horse Show i Scandinavium. Till Scandinavium satsar Filip på Krafft Young Rider Cup, där han ligger tvåa i serien med ett kval samt semifinal kvar.

– Mycket kan hända i semifinalen. Där avgörs det mesta och inget är klart även om jag ligger bra till nu, säger Filip.

I SM håller Filip sig däremot till juniorerna som hoppar på lägre hinder. Samma gäller även för sommarens Europamästerskap i italienska Arezzo, där han givetvis vill förbättra fjolårets fjärdeplats till en plats på pallen bland mästerskapets tre medaljörer.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden