Hoppning
21 januari 2014 18:31

Lillje missar Scandinavium

Stina Lillje har kvalat två 7-åringar till nya Youngster Tour under Göteborg Horse Show men får nöja sig med att följa hästarna från läktaren. Hon är gravid och har fått skaffa ersättningsryttare.

– Jag tajmade dåligt med graviditeten, säger Stina med ett skratt.

De åtta svenska 7-åringarna, som ska tävla mot åtta utländska, kvalade genom 6-åringarnas Breeders Trophy i Flyinge i oktober. Stina Lillje var ensam om att få med två hästar, Little Heartdrop och Candlelight K. De bägge stona ska nu ridas av Nicole Holmén respektive Helena Persson.

– De har redan fått hem hästarna och har börjat rida dem, säger Stina som ska föda i april.

Little Heartdrop (e Heartbeat–Pomme Royal) ägs av Madeleine Gustavsson och uppfödare Katarina Holstmark. Candlelight (e Cardento–Everest) ägs av uppfödaren Karin Larsson.

– Jättekul, en riktig sporre. Mina båda hästägare är väldigt glada och planerar redan för nästa försök, säger Stina Lillje som hoppas få en ny chans att rida i Scandinavium.

Lisa Hoff

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden