Hoppning
21 januari 2014 19:17

Ny skada stoppar RGB

Rolf-Göran Bengtsson är skadad igen. Den nya skadan uppstod vid framhoppningen inför världscupen i Leipzig i söndags.

Ny skada stoppar RGB
Rolf-Göran Bengtsson och Quintero. Roland Thunholm

– Det som var trasigt förra gången är helt nu. Men muskeln har gått sönder på ett annat ställe och jag måste vila i sex-åtta veckor, säger en bedrövad Rolf-Göran till Ridsportförbundet.

– Det kändes inte så farligt direkt efteråt och det gick ju bra i världscupen. Men det har blivit värre och värre. I dag känns det som värst, fortsätter Rolf-Göran.

Från SvRF:
Tisdagens läkarbesök bekräftade de värsta farhågorna. En muskel i ljumsken är av till 50 procent. Domen lyder ingen ridning på sex-åtta veckor. Det innebär att Rolf-Göran med största sannolikhet missar resterande världscupdeltävlingar och därmed chansen att kvala till världscupfinalen i Lyon.
– Det känns skit. Speciellt nu när hästarna var i så bra form. Det är väldigt jobbigt.

Istället för världscuptävlingar väntar intensiv rehabträning.
– Jag har fått behandling i dag och ska gå varje dag nu i fem dagar. Därefter blir det fyra-fem gånger i veckan ungefär. Jag har bra hjälp av både tränare och läkare, berättar Rolf-Göran.

I helgens kommande världscuphoppning, Longines FEI World Cup, i Zürich blir Malin Baryard Johnsson därmed enda svenska ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden