Sport
11 april 2017 11:28

SIHS söker nya stjärnhästar

Sweden International Horse Show söker nya hästar till Stjärnornas hoppning och Stjärnstafetten. ”ńn har inte så många hört av sig, men vi hoppas på att fler svar trillar in” säger Fabian Rohde som är en av dem som väljer ut lämpliga kandidater.

SIHS söker nya stjärnhästar
Gänget från förra årets Stjärnhoppning.

Några av de tidigare hästarna, bland annat kändisen Bingo, återkommer till Friends arena för Stjärnornas hoppning och Stjärnstafetten. Nu är det snart audition för nya hästar och en efterlysning har gått ut från SIHS för att locka hästägare att söka.

– Vi har aldrig sökt på det här viset förut. Det är roligt att göra det hela mer publikt, säger Fabian Rohde som tillsammans med Lena Bredberg och Kristian von Krusenstierna kommer att sålla bland kandidaterna på den audition som äger rum 25 april utanför Stockholm.

Hur har det gått hittills i jakten?
– Än har inte så många hört av sig, men vi hoppas på att fler svar trillar in och att efterlysningen sprids mer.

Det höjdes en del kritiska röster mot programmet och tävlingen i höstas. Tror du att det påverkar?
– Nej, det tror jag inte. Vi är extremt noga med hästarnas säkerhet, att de aldrig rycks i munnen och att ryttarna tar mantag. Hästarna som har varit med har aldrig tvekat. Se bara på Bingo som har varit med i tio år.

På audition utvärderas hästarna efter hoppning med både sin ägare och mindre rutinerade ryttare. Ägarna intervjuas, bland annat för att se om de är beredda att lägga den tid som krävs på exempelvis att köra hästen till träningar på tisdagar och att vara med under hela Friends-veckan för att ta hand om sin häst.

Vad får hästägaren vara med om i gengäld?
– Upplevelsen som är så jäkla rolig – vi har lika kul varje år. Man får träffa mycket roliga människor och vara med om en fullspäckad novembervecka på Friends, säger Fabian Rohde som både är ägare till Bingo och har arbetat med stjärntävlingen i tio år.

Efterlysningen från SIHS


Anna Book för föll för bussiga Bingo, som ägs av Fabian Rohde. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden