Sport
27 februari 2014 13:14

Antonia första finalsegrare

Antonia Pettersson Häggström blev årets första finalsegrare i Scandinavium genom att vinna GHS Morgondagens vinnare.

Antonia första finalsegrare
Antonia Pettersson Häggström och Elenya DS vann finalen i GHS Morgondagens vinnare. Roland Thunholm

– Väldigt oväntat och inget som jag hade vågat räkna med, berättade 16-åriga Antonia som har hoppning i generna efter pappa Björn med flera placeringar i svår klass på meritlistan.

Finalen över 1,40-hinder blev blandad, där fina rundor växlade med mindre bra. Det blev bara tre felfria till omhoppning i en final där de flesta ekipage drog på sig åtta fel eller fler.

Alexandra Emanuelsson, med fem-sex tidigare framträdanden i Scandinavium, inledde omhoppningen men kostade på sig både två nedslag och tidsfel med Lederstrumpf.

– Helt okej, vi har inte varit tillsammans så länge och jag siktade inte på en tid som hade gett seger, förklarade 18-åriga Alexandra som kom från SM-brons i Borås nyligen.

Antonia visade sedan vägen med en mycket fin nolla på den lilla men naggande goda, Belgienfödda Elenya DS (sto f -04 e Lys de Darmen-Kannan). Det kan noteras att Lys de Darmen är morfar till Rolf-Göran Bengtssons EM-vinnare och OS-tvåa Ninja La Silla.

– Det var inte oväntat att hon gick så bra men det var oväntat att vi vann. Hon var buköppnad i somras och vi har inte hunnit med så många starter i år och har inte mycket rutin i 1,40-klasser, berättade Antonia.

Emma Falk hade sedan chansen men tappade nollan på det tredje sista hindret. Tiden med Surfer´s Paradise hade ändå inte räckt till seger.

– Självklart vill man alltid vinna men det är väldigt roligt att bara vara här och därför är jag myckt nöjd som tvåa, sade Emma, 18 år, som också haft sin häst skadad en längre tid.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden