Sportnytt
21 april 2016 09:00

Torgersen på många stolar

SWB:s årsstämma närmar sig och i valberedningen finns Tomas Torgersen – precis som på så många andra ställen. Han är en av ridsport-Sveriges mest engagerade män och håller i trådarna i både stort och smått landet runt.



Torgersen på många stolar
Tomas Torgersen är aktiv på flera håll, bland annat i SWB:s valberedning. Photographer Roland Thunholm

Du sitter med  valberedningen i SWB, som har årsstämma den 23 april. Men det är ett litet uppdrag, du har många fler. Hur går det att ha många hattar att växla mellan?
– Det är ett signum för många av oss som jobbar i sporten, att ha flera strängar på sin lyra. Det krävs i dag, för få uppdrag är på heltid eller över lång tid.
Ridsporten och branschen runt i kring är under omvandling, den blir allt mer professionell. Hur märker du av det?
– Vi har inom SvRF en verksamhet som spänner från Riksidrottförbundet till medlemsklubbarna, ridskolor, arrangörer och ryttare. Den gamla strukturen räcker inte riktigt till när sporten och branschen blir allt mer kommersiell.
– Det som driver mycket av mitt engagemang är att alla delar hör ihop, men i dag är vi inte riktigt framme så att de här mönstren  är tydliga. Det finns nästan 30 000 hästföretagare landet runt som försörjer sig i och omkring branschen, men det finns mer att göra.

Nyss firade Tomas Torgersen ett bejublat 40-årsjubileum för sitt hjärtebarn Gothenburg Horse Show.
Hur känns det?
– Jätteskönt, det blev väldigt lyckat. Sedan hade jag kanske velat vila lite i det läget, men nu är det full fart framåt mot EM i Göteborg nästa år.
Politikern Anna Kinberg Batras besök på Hästföretagarforum i Göteborg var en stor sak för Torgersen.
– Jag gillar att vår sport och bransch får ett sådant genomslag, det är häftigt.
Hur länge kan du hålla på?
– Det finns så många som är otroligt engagerade. Sedan är det klart att rekryteringsbasen till styrelserna är för smal och behöver föryngras, samma människor kommer igen lite för ofta.
– Själv håller jag på så länge som jag kan hjälpa till och föra den här branschen framåt. När folk blir trötta på mig så lär jag få höra det, säger Tomas Torgersen.

I nya numret av Ridsport kan du läsa mer inför SWB:s årsstämma.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden