Avelsnyheter
27 augusti 2020 09:15

14 dressyrföl klara för SWB:s elitauktion

AuktionDen digitala varianten av SWB:s elitfölsauktion för föl med dressyrstam hålls den 26 september, där budgivningen öppnar en vecka före själva auktionen. Nu finns listan med de 14 dressyrföl som valts ut - Franklin står som far till tre av de uttagna.

14 dressyrföl klara för SWB:s elitauktion
Johan Ifverson och Andreas Jönsson har vaskat fram 14 dressyrföl efter årets turné - här bild från 2019. Foto: Lena Sellman

Fölen har som vanligt granskats och valts ut av Johan Ifverson och Andreas Jönsson – av de 14 är sju hingstar och sju ston, där hela tre föl är efter hingsten Franklin (tidigare Fierce-S). Vivaldon har två avkommor med i kollektionen. Bland ägarna är det fördel Charlotte och Magnus Liliemark, som fått med två av sina föl till auktionen.
”Återigen har våra duktiga, svenska uppfödare avlat fram spännande kombinationer av internationellt gångbart blod för dressyr”, skriver SWB om årets kollektion på sin sajt.

Fullständig information, med filmer och bilder på dressyrfölen, släpps den 12 september. Den 19 september öppnas det upp för budgivning innan auktionen går av stapeln online lördagen den 26 september. Veckan efter hålls hoppfölens auktion – vilka föl som tagit ut till den är ännu inte klart.

Hela listan med dressyrföl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden