Hoppning
4 juli 2014 12:15

150 mil till final i lag-SM

Det finns korta resor och det finns långa resor. Flyinge HSF har bara några mil till årets final i hoppningens lag-SM i Falsterbo. Piteå RK, som vann den norra kvalgruppen, har runt 150 mil.

150 mil till final i lag-SM
Årets final i hoppningens lag-SM avgörs under Falsterbo Horse Show.

Det närmar sig final i årets Agriaallsvenskan och det handlar om lag-SM i hoppning. För första gången någonsin går finalen i Skåne och närmare bestämt Falsterbo Horse Show. Det var i Skåne som allsvenskan en gång började och det kan därmed också sägas att allsvenskan har ”kommit hem”.

– På 1970-talet rapporterades tävlingsryttare med bostadsort i stället för klubb. Jag ville ändra på detta och förslog en tävling på klubbnivå. Den började i Skåne och blev sedan Ridsportallsvenskan, berättade Jana Wannius för Ridsport tidigare.

Finalen går i två omgångar. Den första omgången över 1,30-1,40-hinder går på lördag varifrån de fem bästa går vidare till söndagens omgång på 1,35-1,45-höjder. Om flera lag har samma antal fel som det femteplacerade laget efter den första omgången går även dessa vidare till söndagen. Lagen till den andra omgången tar med sina eventuella fel från lördagen. Det blir omhoppning om medaljer mellan lag på totalt samma antal fel.

Årets finallag
Föreningen Mantorps Ryttare
Loviseholm Sporthästklubb
Föreningen Storbyns Ryttare
Piteå Ridklubb
Flyinge Hästsportklubb
Helsingborgs Fältrittklubb
Billdals Ridklubb
Föreningen Fjärås Hoppryttare
Föreningen Skästa Ridcenter
Årsta-Runstens Sportryttare

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden