Sverige
11 juni 2020 17:29

198 sidor fakta om hästanläggningar

BygghjälpMånga av landets ridskolor är slitna eller i stort behov av renovering. Det skriver Svenska Ridsportförbundet i samband med nylanseringen av den digitala guiden om hästanläggningar. Nu har Svenska Ridsportförbundet uppdaterat guiden som en del i förbundets arbete med föreningsutveckling.

198 sidor fakta om hästanläggningar
Många hästanläggningar är i behov av upprustning. Foto: iStock/Krzysztof Dac

Att ge oberoende och sakkunnig hjälp till alla föreningar inom Svenska Ridsportförbundet i deras olika utvecklingsprojekt. Det är ambitionen bakom den 198-sidiga Hästanläggningar – en guide, som erbjuds gratis för alla på förbundets hemsida.

Många av landets ridskolor är slitna eller i stort behov av renovering, skriver Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande.

− Guiden är ett steg i att kvalitetssäkra våra ridskolor och är ett sätt att sprida kunskap om hästanläggningar och ridsportens speciella behov, bland annat till kommuner, säger Markku Söderberg, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen, som står bakom guiden tillsammans med en grupp experter inom hästhållning, arkitektur, djurskydd, hästvälfärd, arbetsmiljö, ridskola, tävling med flera kompetenser.

– Vi ser ett ökat behov av rådgivning kring hästanläggningar och här är guiden ett viktigt verktyg i det arbetet.

– Att bygga eller renovera hästanläggningar är ofta komplexa projekt med stora investeringar och många hänsyn som ska tas. Vi har försökt samla alla frågeställningar som den som ska driva anläggningen bör tänka på innan man sätter spaden i marken, säger Markku Söderberg i ett pressmeddelande från förbundet.

”Hästanläggningar – en guide”, kom i en första upplaga 2014.

Nu är den kompletterad i flera delar, bland annat när det gäller tillgänglighet, hästväldfärd och hygienfrågor.

– Säkerhet, tillgänglighet och hästens naturliga behov och beteende är givna utgångspunkter när man bygger funktionella hästanläggningar, säger Markku Söderberg.

Länk till guiden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden