Hoppning
5 januari 2019 20:54

2019 års absolut första nationella vinnare korad – dubbelt upp

ÅrspremiärDet nationella tävlingsåret 2019 har haft premiär och som så många gånger förr hålls premiären hos Helsingborgs FRK. Anna Hassö knep 2019 års första möjliga nationella vinst och följde för säkerhets skull upp den med ännu en.

2019 års absolut första nationella vinnare korad – dubbelt upp
Anna Hassö. Foto: Fredrik Jonsving

Startskottet har officiellt smällt och nu har tävlingsåret 2019 kickat igång. Trots det så ofta skånskt räliga januarivädret är Helsingborgs FRK en tapper arrangör av traditionsenliga Trettonspelen, som i år lockar runt 1 350 starter.

Anna Hassö och Ard Greyman Attyrory (val, f 2008, e 2008 Luidam-Cruising) la beslag på vinsten i den 1,30 som var det svenska tävlingsårets första nationella klass. För att göra saken ännu bättre vann de dessutom även lördagseftermiddagens 1,30 och i den var Anna därtill tvåa med Blue Loop.

1,40 var högsta klass i Helsingborg och den vanns av Karolina Kielbasa Borgström med Carippu (SWB, f 2002 e Cardento-Stanford, uppf Lars-Anders Larsson). Trettonspelen avrundas i morgon och toppas då med en medelsvår A för ponny.

Resultat

Ridsport, Hoppning
Karolina Kielbasa Borgström och Carippu vann 1,40. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden