Världen
29 december 2017 09:12

24 hästar döda i stallbrand

RökförgiftadePå torsdagen blev 21 ridskolehästar och tre privatägda hästar innebrända i en stallbrand hos Folly Farm, Connecticut i USA.

24 hästar döda i stallbrand
Stallbrand är varje hästägares mardröm. Nu har en familj i USA drabbats. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild

Larmet om branden kom strax före sju på torsdagsmorgonen. När brandkåren kom till Folly Farm höll stallets personal på att försöka få ut hästarna ur stallet. Detta berättar jumpernation.com.

Det är oklart om några hästar kunde räddas ur den brinnande byggnaden, men 21 ridskolehästar och tre privatägda hästar ska ha blivit innebrända, det troliga är att de dog av rökförgiftning. Brandorsaken är än så länge oklar och håller på att utredas.

Folly Farm är en familjeägd ridanläggning där det bland annat har bedrivits undervisning i  hoppning, hunting och polo i 30 år. Hur verksamheten påverkas av branden är oklart, men det finns fler stallbyggnader och hästar på gården som inte påverkades av branden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden