Sverige
5 augusti 2015 13:54

28-årig turbotant ännu på banan

Elevina Strengsdal är 14 år. Hennes D-ponny Pascha är dubbelt så gammal. Trots sina 28 år är det full fart på tävlingsbanorna för Pascha och ekipaget var bland annat med och vann Bohuscupen i hoppning i år.

28-årig turbotant ännu på banan
28-åriga Pascha njuter med spetsade öron av tävlingslivet.

Elevina har haft Pascha i ett och ett halvt år, och har inte slösat bort någon tid. Deras meriter på tävlingsbanorna är många upp till LB-nivå.
– Pascha hoppar allt! För det mesta lägger hon sig rätt, men även om det inte blir perfekt så tar hon sig över, säger Elevina.
Pascha är enligt Tävlingsdatabasen en av Sveriges absolut äldsta ponnyer som fortfarande tävlar. Några 86:or och 87:or har gjort ett par starter i år, men ingen annan har tävlat så flitigt som Pascha. Hennes härstamning är okänd, men de tror att hon är någon sorts arabkorsning.
– När jag åkte och provred henne trodde jag att det skulle märkas att hon var gammal, men hon var ju pigg och glad och det märktes inte alls. Hon kallas för turbotanten!
Elevina tycker att det enda hon behöver göra annorlunda än med en yngre häst är att hon kan behöva skritta fram lite längre. Framöver planerar hon att rida division II under hösten. Efter det får hon se – hon planerar efter hur det går och Pascha känns.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden