Avel
1 mars 2012 18:46

3-åringar med ork kvar

De yngsta ämnena har visat upp sig i ett sista bedömningsmoment, gångarter med egen ryttare, och de fem hingstarna fick bra men inte lysande kritik. AVN tog god tid på sig och vägde varje ord på guldvåg.

3-åringar med ork kvar
Sandbaek´s Lacapo med sin ryttare Ida-Linn Lundholm.

Sandbaek’s Lacapo var mer harmonisk under dagens pass med Ida-Linn Lundholm. Helena Torstensson hade full dansk hand med att lugna en ivrig och taggad Dancett.

Singleton VH med Mattias Jansson tog det stilla och lugnt medan Sankt Erik II fick ett sprättanfall när en mamma med barn i famnen lekte kurragömma på läktaren. Men som det helgon han är fick Caroline Carlstedt snabbt kontroll igen och ingen skada skedd.

Zgander med sin danske ryttare Henrik Palm Toft fick fint omdöme i skritt och galopp men domarna ville se lite mer bärighet i traven även om bakbensaktiviteten var god.

Imorgon eftermiddag meddelas det publikt vilka 3-åringar som godkänts, noll, en eller flera. För hingstägarna är det väntans tider och nagelbitning som gäller.

Resultat/omdömen

Läs mer om bruksprovet i nummer 5 av Ridsport, hos prenumeranterna på torsdag och i handeln på lördag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-