Sport
16 juli 2017 12:00

4-årsfinalen: SWB toppade rakt igenom med Alonzo i täten

I morse var det upp till bevis för de yngsta hopphästarna i Falsterbo. Anna-Clara Petterssons SWB-valack Alonzo föll domarna mest i smaken och tog hem segern.

4-årsfinalen: SWB toppade rakt igenom med Alonzo i täten
Alonzo fick ta täten i ärevarvet.

27 stycken inkvalade 4-årsekipage hoppade i Folksam Open-finalen där Rob Ehrens och Maria Gretzer bedömde bland annat kapacitet och teknik.

Det var sju SWB-hästar som la beslag på placeringarna med Alonzo (SWB, val, e Arlando Z-Elmshorn, uppf Kristina och Maria Blad, äg Equiqlaris AB) främst. Hans reds av sin ägare Anna-Clara Pettersson till 33,4 poäng.

Anna-Clara, tidigare hopplärare på Strömsholm, driver sedan ett år sin egen verksamhet och hade tre hästar med i finalen.  Alonzo köpte hon som 2-åring.
– Alonzo är en väldigt energisk häst. Han har bra inställning och är intresserad och positiv till uppgiften – alltid med öronen framåt.
– Jag har länge känt att det är en jättebra häst, så nu är det roligt att få kvitto på att andra också tycker det.  Däremot tror jag att han upplevs allra bäst från ryggen. Han ger en otroligt härlig känsla, säger Anna-Clara.


Vinnarduon med domarna Rob Ehrens och Maria Gretzer.

Tvåa blev Copernicus (SWB, e Camaro M-Cortus, uppf Peter Lindgren, äg Peter Lindgren, Peter Bengtsson) på 32,3 poäng  med sin ägare Peter Bengtsson i sadeln.

Py Jägerdén red in Unic Hästak (SWB, e Numero Unico-Cortus, uppf Hästak AB, äg Lotta Björe) på tredje plats och Glory Cate (SWB, e Centurion-Diamond Serpent (ISH), uppf Tonje Svendsen, äg EDC Horse & Lifestyle) på femte plats.

Komplett resultatlista med härstamning


Copernicus och Peter Bengtsson.


Py Jägerdén blev både trea och femma.


Zilenzia fick en röd rosett efter finalen med Elin Jansson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden