Sport
9 juli 2014 21:19

Danske Dancer Khan i tät topp

Det blev bara 27 startande 6-åringar efter en del sena strykningar. I halvtid liksom efter klassens slut blev det dubbelt danskt i topp med Sanne Henningsen på Dancer Khan före Per Skjaerbaek på Campari. Bästa svensk var Amanda Meijer på Caruso. (uppdaterad efter klassens slut)

Danske Dancer Khan i tät topp
Ledande Dancer Khan med Sanne Henningsen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Klassen dömdes av Magnus Ringmark, danska huvuddomaren vid C Lone Dichmann och Lars Andersson. De fick se ett knippe ganska spända hästar och med spänningen kom problem med nivåns verkliga vattendelare – galoppombyten.

Årets kull i första gruppen hade lite till mans problem med atmosfären i en för dagen blåsig och het dressyrarena. Per Skjaerbaek med Campari, placerad i Falsterbo förra året också, hade lydnad och lugn på sin sida, alla moment genomfördes på punkten och i god form. De tog ledningen på mycket moderata 71,571 procent.

Jeanna Högberg hade en spänd Dan Brown att ta hand om, valacken tittade till på en del saker men blev allt bättre ju längre programmet gick. En liten malör i ryggningen men två fina byten och ett genomgående starkt galopp-program gav 70,476 procent.

Dessa två var de enda som i första hälften av de startande klarade programmet över 70 procent, just nu tredje placerade danska Stine Dössing med Lehmanns Lilo stannade på 69,33 procent. Det skedde efter en del problem med byten och en volt i galopp.

Sanne Henningsen har ridit i Falsterbo många gånger och har rutinen på sin sida, tillsammans med Dancer Khan tog hon en mycket knapp kvalseger på 71,714 procent.

Bästa SWB-registrerade häst och därmed aktuell för unghäst-VM var Caruso som i familjen Meijer går under arbetsnamnet ”Russet”. Han skötte sig med den äran till ryttarinnan Amanda Meijers stora förtjusning, 70,905 procent och en tredje plats.

Femteplacerade Belisko, även han aktuell för Verden i augusti, fick 69,476 procent och Anna Svanberg har därmed två hästar i final sedan även Fantasy World tagit finalbiljett. Beliskos start fick flyttas fram då Anna Svanbergs team drabbades av de idag timslånga bilköerna ut mot Falsterbo tack vare det vackra vädret.

Resultat

Finalister
1) Sanne Henningsen, DEN – Dancer Khan 71.714%
2) Per Skjaerbaek, DEN – Campari 71.571%
3) Amanda Meijer, SWE – Caruso 70.905%
4) Jeanna Högberg, SWE – Dan Brown 70.476%
5) Anna Svanberg, SWE – Belisko 69.476%
6) Stine Dössing, DEN – Lehmanns Lilo 69.333%
7) Maj Christin Ehnberg Fogelberg, SWE – Quentin SV 68.905%
8) Alexandra Wikner Andersson, SWE – Hightech 67.952%
9) Anna Svanberg, SWE – Fantasy World 67.762%
10) Jennifer Svensson, SWE – It’s Ad Hoc 67.524%

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden