Blogg
3 juli 2016 08:29

Så mycket drama…

So much drama, so little time! Ledsen att det varit radiotystnad här så länge. Senaste veckorna har varit mer än händelserika. Branden, som ni kanske läste om i artikeln här på Ridsport, en såld häst, en bilolycka, en första amerikansk hoppträning, och ett besök av mina föräldrar, bland mycket annat!

Själva jobbet rullar på som vanligt, även om ingen dag helt och hållet ser likadan ut. Vi har haft helt vansinniga värmerekord med upp till 43 grader. Hästarna klarar sig förvånansvärt bra, vi på två ben svettas som i en bastu. Att överhuvudtaget befinna sig i den värmen är tufft, att sedan dessutom jobba i den är helt galet.

Valenzo svalkar sig under blöta handdukar.

Både hästar och elever gör framsteg! Jag gör nog också framsteg, men det har varit lite svårt att känna de senaste två veckorna. När man slipar på nya tekniker och hamnar någonstans i gränslandet, där man inte rider riktigt som man är van vid, men inte heller har satt det nya systemet helt på plats, det är verkligen utmanande. Jag är jätteglad över att vi tränar på de saker vi gör och jag får väldigt bra hjälp av Mette, så jag är övertygad om att resultatet blir kanon! Men just det här mellanläget, det har slitit lite på mig faktiskt. Nu känns det dock som att uppsvinget är på gång!

Något som jag verkligen uppskattar här är att vi försöker att filma en hel del. Mettes modell är att vi filmar även korta snuttar lite då och då och fokuserar på olika detaljer. Till exempel filmade Anna häromdagen när jag red, och vi fokuserade på vad jag gör med mina armbågar och att jag ska placera händerna lite längre fram. Supernyttigt för mig att sedan verkligen kunna se på filmen vart mina armbågar tar vägen, till exempel att de åker lite bakåt när jag gör en övergång till skritt. Efter att ha sett det på film och kopplat ihop det visuella med ridkänslan blir det mycket lättare att veta hur man ska korrigera sig själv.

Jag har haft många trevliga kvällar här efter jobbet, allt från middagar med kollegorna till strandhäng med mig själv. Häromveckan var vi på midsommarfirande hemma hos Anna och Paul, med flera av deras svenska vänner. Kändes ungefär så nära hemma man kan komma här, med sill och allt som hör till!

En flykt undan värmen – det är alltid kallare nere vid kusten!

En mindre trevlig upplevelse var bilolyckan jag var med om för nästan två veckor sedan. Här i Kalifornien kör folk som galningar, något Mette varnat mig för flera gånger och som jag nu fick uppleva ordentligt då en bil i mötande riktning gjorde en vänstersväng rakt ut framför mig på huvudled. Min stackars lilla tjänstebil blev rätt ordentligt krossad, vilket innebär att jag nu är ganska strandad uppe i bergen där stallet ligger. Jag klarade mig undan med nackont och huvudvärk plus en allmänt överkörd känsla, tur i oturen kan man lugnt säga.

Bilen efter olyckan. 

Nu när jag sitter lite halvt fast här hemma vid stallet får jag försöka hitta på saker att göra på kvällarna, så häromdagen red jag med på en hoppträning! Det är även ridskoleverksamhet här på samma anläggning, och de har precis köpt in några nya skolhästar. Jag red med på en av dem på Vivians hoppträning i onsdags, vilket var hur roligt som helst! Det gäller ju att passa på att få så många timmar i sadeln som möjligt, oavsett om det är på en GP-dressyrhäst eller på en hoppglad liten skolhäst. Ett ridpass är ett ridpass, tänker jag! Lite dumt dock att jag blev tvungen att hoppa i dressyrstövlar. Jag hade lagt mina shortchaps i högen med packning hemma i Stockholm, men när jag väl började packa tänkte jag ”äsch, Mette har ju inga inridningshästar så vad ska jag med dom till, jag kommer ju bara använda stövlarna ändå”, och så packade jag med mig två par stövlar men inga chaps.

Apropå hoppning så är den här dekalen en ganska vanlig syn på hästfolkets bilar här!

En ordentlig guldkant på tillvaron blev det i lördags, då mina föräldrar kom hit! De har varit på en 15-dagars roadtrip i Kalifornien, och ett av stoppen på vägen var här hos mig. Söndag och måndag ägnades åt sightseeing, allt från Hollywood och Downtown LA till Malibu, Santa Monica och Venice Beach. Extra bonus var att de hade med sig ett par nya ridbyxor och tröja i extra tunt material, plus mina svenska godisfavoriter, alltså hallon-lakritsskallar mm. Otroligt uppskattat!

Imorgon är det 4th of July! Affärerna har varit fulla av röd-blå-vita saker och dekorationer i flera veckor, det är verkligen en big thing för amerikanerna! Ser fram emot morgondagen!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden