Avel
3 oktober 2016 10:05

Dags att diskutera kvalitetsbedömningen

Kvalitetsbedömningen lockar färre och färre, i år är det ett verkligt ras. Ingrid Lewin har skrivit en debattartikel om kvalitetsbedömningen och ger flera förslag på hur den viktiga avelsvärderingen skulle kunna göras mer populär.

Dags att diskutera kvalitetsbedömningen
Ingrid Lewin lyfter i sin debattartikel vikten av att avelsvärdering kan hitta de former som bland annat ryttarna uppskattar mer idag. Här är det Zinfandel KS som kvalar via 4-års dressyrkval med sin ryttare Natalie wing framför domarna Jan-Ove Olsson och Susanne Rudholm.

Få kan mäta sig med Ingrid Lewin i fråga om erfarenhet kring unghästbedömning och unga hästars tävlande. Hon har flera års arbete bakom sig som tidigare medlem i Samarbetskommitten för kvalitets bedömning,  SWB:s (dåvarande ASVH:s) styrelse och Swede Horse styrelse. 

Läs Ingrids debattartikel om kvalitetsbedömningen och fundera själva. Ämnet är högaktuellt under just Breeders Trophy-veckan och ta chansen och tyck till.

I I Ridsport nummer 19 skrev Jenny Schwieler Staaf en artikel om utfallet på just kvalitetsbedömningen i år. I den uttalar sig Harald Prince, ordförande i den regionala avelsföreningen SWB Väst samt SWB:s avelsledare Emma Thorén Hellsten. Den kan du läsa här, sida 1 och sida 2

Avelskrönikan i samma nummer av Kim C Lundin hade samma ämne. Den går att läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden