Hoppning
25 oktober 2016 19:00

Andreas Erni håller träningar i Katrineholm

Under allhelgonahelgen får de svenska ryttarna möjlighet att lära sig rida enligt Rolf-Göran Bengtssons system. Det är Andreas Erni som gästar landet och håller träningar på Gimmersta enligt det system han lärt sig hos Rolf-Göran.

Andreas Erni håller träningar i Katrineholm
Andreas Erni vann 7-årschampionatet 2013 med Cickdown. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtssons förre beridare Andreas Erni kommer till Sverige – närmare bestämt Gimmersta utanför Katrineholm – för att träna svenska ryttare under allhelgonahelgen den 5:e och 6:e november.

Efter sex år hos Rolf-Göran Bengtsson i Breitenburg, Tyskland, har Andreas valt sin egen väg.
– Vi önskar honom lycka till. Det blir svårt att ersätta en sådan kraft och den resurs Andreas varit hos oss, kommenterade Stall Bengtsson & Kristoffersen om Andreas val att starta eget.

Andreas är schweizare och har gjort sig känd sig i Sverige som vinnare i 7-årschampionatet på Flyinge med en av Rolf-Göran Bengtssons hästar. Han gästade också Sverige när Varberg bjöd in till trestjärniga internationella hoppningar. Andreas har själv tävlat både unga hästar och hästar på väg upp internationellt. Nu har han startat eget och samarbetar med en svensk familj hos Stall Fromberger i norra Tyskland.

Andreas Erni på Charity. Foto: Roland Thunholm

Andreas har haft ansvaret för ridningen av topphästarna när Rolf-Göran varit i väg på stora tävlingar. Han kan Rolf-Görans system och har också haft ansvar för elevernas utbildning. Han kommer till Sverige för att bibehålla träningssystemet från Rolf-Göran Bengtsson till eleverna i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden