29 oktober 2016 13:01

Mamma Mia, vilken segerrunda

Jüri Sokolovski och Mama Mia satsade allt på ett kort och vann hopphästarnas 6-årsfinal på Elmia under lördagen med nästan en sekund till godo. Nu ska stoet få en välförtjänt vila efter en kanonsäsong.

Mamma Mia, vilken segerrunda
Juri Sokolovski fick till en riktigt snabb runda med Mama Mia i 6-årsfinalen. Roland Thunholm

– Vi var ju många till omhoppning, tolv stycken, så det var bara att rida, säger Jüri Sokolovski som startade ungefär mitt i startfältet i 1,30-klassen. 

Stoet Mama Mia (e Click and Cash-Irco Mena uppf Maud och Hans Delling äg Royne Zetterman AB, Incitamentet AB) tillhör topphästarna i sin årgång så här långt. Hon är försiktig och ambitiös.
– Hon ställer alltid upp, gör alltid sitt bästa, säger Jüri Sokolovski.

I år har har det försiktiga och ambitiösa stoet gått finalen i Falsterbo, var tvåa i Champion of the Youngster och vann Breeders. 

I lördagens final var det lite darr på ribban redan på andra hindret.
– Men det var nog bara bra, för hon skärpte till sig efter det, säger Jüri Sokolovski innan han stressar i väg för att förbereda sig för 7-åringarnas final. 
Stoet svarade upp på bästa sätt när Jüri Sokolovski la upp tempot ordentligt och tog bort galoppsprång på båda transportsträckorna. Det blev en seger med nio tiondelar tillgodo. 

Närmast efter segraren kom Jörgen Larsson och Sir Stampalot som hade den otacksamma uppgiften att gå ut först i omhoppningen. 
– Jag tycker jag red fort och bommarna låg kvar. Det räckte ju nästan, säger Vellingeryttaren.

Nu väntar en välförtjänt vila för Mama Mia.
– Hon har gjort sitt för i år, säger Jüri Sokolovski. 

Resultat

Här finns allt Ridsports material från Elmia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden