Sverige
25 november 2016 05:00

Ny serie ska hjälpa unga tjejer att sätta gränser

"Ponnymamman" Ulrika Fåhraeus inleder ett samarbete med juristen Elisabeth Massi Fritz. Tillsammans ska de göra en serie i Ulrikas blogg för att utbilda unga tjejer om sina rättigheter när de utsatts för sexuella övertramp.

Ny serie ska hjälpa unga tjejer att sätta gränser
Ulrika Fåhraeus vill öka medvetenheten hos unga tjejer och inleder ett nytt samarbete för att sprida information.

Ulrika Fåhraeus är journalisten som bland annat är känd som bloggaren ”Ponnymamman”. I sin blogg tar hon utan skyddsnät upp känsliga frågor inom ridsporten. Med god inblick i ridsportvärlden ser hon missförhållanden med skarp blick, hon höjer rösten och är inte rädd för att både skapa och ge sig in i debatter. Man kan tydligt se att frågor som rör utsatta tjejer i stallmiljö ligger henne varmt om hjärtat.

Nu har Ulrika inlett ett samarbete med Elisabeth Massi Fritz.
– Jag gör en liten serie med henne i vinter för att utbilda unga tjejer om sina rättigheter i frågor om sexuella övertramp, skriver Ulrika på sociala medier.


Ulrika Fåhraeus och Elisabeth Massi Fritz. Skärmdump från Ponnymammans blogg.

Elisabeth Massi Fritz är jurist med särksilt engagemang i frågor gällande sexuella övegrepp.
– Hon har vigt sitt yrkesliv åt att försvara kvinnor och barn, och är Sveriges främsta juridiska profil när det gäller sexualbrott, förklarar Ulrika Fåhraeus i sin blogg.

Ridsport ringde upp för att höra mer om samarbetet.
– Vi hoppas att det här kan hjälpa många unga tjejer och att det förhoppningsvis skall leda till en ökad medvetenhet om vart gränserna går, säger Ulrika.
– Tanken är att serien ska läggas ut i min blogg en gång i veckan där jag ställer frågor som är relaterade till ämnet och Elisabeth svarar.
– Jag tror det är bra att någon utanför ridsporten ger oss råd om hur vi kan ta ett grepp på problemet, eftersom ridsporten är en sådan ankdamm där vi lätt blir lite hemmablinda.

Ulrika hoppas också få Ridsportförbundet att vakna till i den här frågan.
– Jag förstår inte varför det är så svårt för idrottsförbunden att ta tag i den här frågan, säger Ulrika Fåhraeus.

Fakta

Fakta

Information från Advokatbyrån Elisabeth Fritz hemsida: ”Elisabeth är känd som brottsofferadvokaten och målsägandebiträdet som har valt de utsattas sida och hon företräder alltid klienter som blivit utsatta för brott och är målsäganden. Hon är den enda advokaten i Sverige som är specialiserad på hedersbrott.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden