Sport
27 november 2016 15:59

Cacao är Champion i år

Superfinalen med åtta begåvningar fick en SWB-registrerad Champion. Marcus Westergren red själv sin efen Cacao i Champion of the Winners. Det höll hela vägen efter en blixtsnabb runda, seger till Cacao

Cacao är Champion i år
Ptroo Ptroo säger Marcus Westergren till sin Cacao efter en härlig seger i Champion of the Winners. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

I söndagens final möter toppryttarnas bästa 7-åringar de uttagna i Champion of the Youngsters i en 1,40-hoppning i två faser med omvänd startordning. Finalbanan byggd av Peter Lundström innehåller i fas I sex hinder över åtta språng, felfria fortsätter över fem hinder med vattenmatta på diagonalen.


Jonna Ekberg inledde till synes utan ansträngning med en felfri runda på Dolitaire Chavannaise på tiden 27,15 sekunder.

För Alanya och Py Jägerden blev det oväntade problem i första hindret, förbygeln gick sönder och irriterade sedan hela vägen runt.


Marcus Westergren och Cacao (SWB valack e Callahan VDL-Cortez, uppf AB B.L. Wester, äg MW Collection AB) gick in för att göra vad han kunde för att komma högt. De lade upp tempot i fas II och tog enkelt ner tiden till 26,03 sekunder, felfritt såklart.


SWB-registrerade Vera Wang med kändissyskon såsom Fendi och Crusador Ice gick felfritt med Sandra Carlsson på tiden 27,19 sekunder. 


Staffan och Lena Hammarskölds supersto Järta med piloten Karin Martinsengjorde ingen besviken. Enkelt och okomplicerat satte de en bra tid på 26,72 sekunder.


Catoki-dottern Citti 3 är en kompetent snabb skimmeldam. Hon och Douglas var ytterst nära att klippa på Marcus Westergrens tid men 26,05 innebar bara temporär andra plats.


Nye svenske mästaren Robin Ingvarsson och Jiska van der Kloosterbos satsade allt på en snabb tid, de låg i kurvorna och öronen låg bakåt på Jiska. Felfritt, snabbt men inte så det räckte, 26,18.

När Bertram Allen och Valentino V Z rev tidigt i banan redan i fas I var saken klar. 


Marcus Westergren och Cacao tog titeln, välförtjänt efter seger även på Grevagården i år.

Resultat
Banskiss

Missat något från Friends Arena? Lugn, du hittar det här.
Foto: Roland Thunholm 
Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden