Ponny
4 september 2017 15:49

Ny ryttare på världsrekordponnyn

Världsrekordponnyn SL Lucci har fått en ny ryttare. Det är en brittisk 13-åring som får uppdraget att tävla honom vidare.

Ny ryttare på världsrekordponnyn
Phoebe Peters och SL Lucci under ett av flera ärevarv på EM i Sverige 2015. LottaPictures AB

SL Lucci (valack, f -02, e Lukas-Bazar, uppf Sanne Lauesgaard-Nissen) och Phoebe Peters hade en toppkarriär tillsammans. Tillsammans vann de bland annat EM i Malmö och satte då flera världsrekord.

Efter att Phoebe blivit för gammal för att tävla internationellt tog fälttävlansryttaren Anya Kolleth över. De har tävlat internationell dressyr under 2017 och var bland annat nia i samtliga klasser på EM.


Mot världsrekord i Malmö. Foto: Roland Thunholm

Det är fortfarande Phoebe som äger guldponnyn och nu står det klart att 13-åriga Isobel Lickley, 13, har tagit över inför kommande tävlingssäsong.

Isobel debuterade internationellt förra året och får nu alltså en riktig stjärna i stallet, berättar Eurodressage. Phoebe, som tävlar vidare internationellt som junior, fortsätter att finnas i närheten av sin Lucci.
”Jag är verkligen excited  inför det kommande året med det här duktiga paret och är överlycklig att  berätta att jag kommer att träna dem” skriver Phoebe på sin Facebook.

På julafton 1978 fick danska Sanne Lauesgaard-Nissen en welshponny, som kom att blir Luccis mormorsmor. Där tog allt sin början – läs mer om historien i Ridsports tidigare artikel här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden